19. januar

0 kommentarer

Der kan være guld gemt i gamle domæner

Af seocoaching

19. januar 2022


Domænenavne, der tidligere har været brugt og har nogle år på bagen (+5 år), kan være guld værd, hvis man hurtigt skal opnå succes med SEO. Det skyldes, at Google allerede “kender” domænet og dermed har opbygget en historik i søgemaskinen. Domænets autoritet starter derfor højere end hvis man starter ud med et spritnyt domæne.

Men man skal passe lidt på, da et brugt domænenavn også kan være “kendt” for nogle dårlige faktorer og dem ønsker man ikke at overtage. Hvis man overtager et brugt domæne skal være opmærksom på og tjekke følgende:

  • Alder. Det er bedst hvis domænet har mindst 5 år siden første registrering, så det har noget historik.
  • Emne. Domænets navn skal være relevant til dit firma og de produkter eller services du leverer. Det duer ikke at du køber heste.dk og vil sælge vin via siden.
  • Autoritet. Du bør tjekke domænets autoritet, som typisk er et tal fra 1 til 100. Der findes flere værktøjer, der tilbyder dette, f.eks. Moz (som jeg selv bruger), Ahrefs og SEMRush. De varierer lidt men sammenligner du domæner i det samme værktøj, kan du nemt sammenligne.
    DR.dk har en autoritet på 88 og er af en af de højeste i Danmark. Men kan du finde et domæne med en autoritet over 10-20 er det en rigtig god start.
  • Links. Jo flere gode links, der peger ind på dit domæne desto bedre. Det er bl.a. det, der giver en høj autoritet. Men tjek i de førnævnte værktøjer, hvilke links, domænet har, og tjek at der ikke er en masse links fra dårlige spam-sider. Er der det, bør du løbe langt væk.

Men hvis et domæne overholde disse ting, kan du sagtens tage det i brug.

En af mine kunder har faktisk netop taget et sådant domæne i brug, der har ligget stille i flere år, men som tidligere har været brugt af firmaet. Der er tale om carlogavazzi.dk, som ikke har været anvendt i over 5 år og som min kunde så tog i brug igen, da de skulle have en ny hjemmeside. Domænet har en autoritet på 19, så det er et super sted at starte, når man skal have en ny hjemmeside indekseret i Google og også nogle gode placeringer i søgemaskinen.

Forudsat at indholdet er godt, så er det alt andet lige nemmere at få sider godt placeret med så god en Domæne Autoritet (19) i forhold til en helt ny site, der f.eks. kun har en autoritet på 4 eller 5.

seocoaching

Om forfatteren

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Lær SEO - Kom godt i gang med mit gratis SEO Kursus.